Rent Vann

Walk for water is long an dangerous but you can help us to make their journeys shorter and safer. Slide the line below to see the difference.

Rent vann kan være et vanlig element i våre liv, men det er fortsatt 1 milliard mennesker som ikke har tilgang til dette. Visste du at rent vann fremdeles er en av dagens største kriser?

Vann er menneskets primære behov. Uten den blir alt en risikofaktor. Den som er mest utsatt er de fattige, syke og spesielt kvinner og barn.

Hvert 2. minutt dør et barn på grunn av urent vann.

Den gjennomsnittlige kvinnen i det landlige Afrika går 6 kilometer hver dag for å hale 40 kilo vann, og til slutt er vannet ikke engang rent, og den lange turen etter vann er full av farer,

  • Ville dyr angriper fattige sjeler på vei til vann

  • Noen ganger blir barn kidnappet

  • Og de har ikke tid til å gå på skolen

  • På slutten er vannet de bringer forurenset med fulle av bakterier.

En kvinnekrise

Kvinner er uforholdsmessig berørt av vannkrisen, da de ofte er ansvarlige for å samle vann. Dette tar tid borte fra jobb, skole og omsorg for familien. Mangelen på vann og sanitet låser kvinner i en kretsløp av fattigdom.

Å styrke kvinner er avgjørende for å løse vannkrisen. Når kvinner har tilgang til trygt vann hjemme, kan de forfølge mer enn vanninnsamling og deres tradisjonelle roller. De har tid til å jobbe og legge til husholdningsinntekten.

En helsekrise

Vannkrisen er en helsekrise. Nesten 1 million mennesker dør hvert år av vann, sanitet og hygienerelaterte sykdommer som kan reduseres med tilgang til trygt vann eller sanitæranlegg. Hvert annet minutt dør et barn av en vannrelatert sykdom. Tilgang til trygt vann og sanitæranlegg bidrar til forbedret helse og bidrar til å forhindre spredning av smittsom sykdom. Det betyr redusert barnedødelighet. Det betyr redusert fysisk skade fra konstant løft og bæring av tunge belastninger med vann.

Hva om vi gir rent vann?

Effekten av rent vann er uendelig og løser problemer en etter en

Familier blir sunnere

Barn får bedre næring

De kan delta og utmerke seg på skolen

Familieinntektene forbedres

For å løse problemet, doner nå!

Løs vannkriser for en familie, og se forskjellen det gjør for verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *